VAPORASE SI BARCUTE DE AGREMENT
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

VAPORASE SI BARCUTE DE AGREMENT

Forum al pasionatilor de vaporase si barcute pentru plimbari de agrement
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

 

 INFORMATII GENERALE

In jos 
+4
COSTACHE MIHAIL
COLOR
raoul
Admin
8 participanți
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 298
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMier 18 Aug 2010 - 5:23

Topic in care vom posta unele informatii cu privire la domeniul naval, stiri, noutati si alte probleme legate de acest aspect!
Sus In jos
https://vaporase.all-up.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 298
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMier 18 Aug 2010 - 5:26

Sursa: Evenimentul Zilei


Vaporaşe de milioane ruginesc în HerăstrauDe Antoaneta Etves


De doi ani, ambarcaţiuni plătite cu 1,4 milioane de lei din bani publici stau la mal fiindcă nu corespund normelor. Bucureştenii se plimbă cu vaporaşe vechi de peste 30 de ani, chiar dacă Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a cumpărat, în decembrie 2007, patru ambarcaţiuni nou -nouţe care trebuiau să circule pe Herăstrău.


Deşi au fost plătite cu 1,4 milioane de lei (peste 300.000 de euro) din bani publici, acestea nu vor putea fi folosite niciodată din cauză că nu corespund normelor impuse de Autoritatea Navală Română.

Mai mult, la puţin timp de la achiziţia făcută, ALPAB a vândut patru vapoare din lotul vechi pe doar 500 de lei, adică 125 de lei bucata. Fix cât costă o machetă de vapor de jucărie! Ambarcaţiunile sunt acum restaurante de fiţe, unde o cină pentru doi costă cât preţul plă tit pe vapor (125 de lei). Toate acestea sunt acum cercetate de inspectorii Curţii de Con turi în urma unei sesizări făcu te de actualul director al Administraţiei Lacurilor, Radu Popa


Bărci cu prea multe scaune

Astfel, potrivit unui raport de expertiză contabilă, comandat de Popa, predecesorul său, Virgil Cârstea, i-a plătit firmei SC Euronautica SA 1,4 milioane de lei, chiar dacă noile bărci livrate nu doar că erau dotate cu un motor de altă marcă faţă de cea prevăzută în contract, dar, în condiţiile în care ar fi fost folosite la capacitatea maximă, s-ar fi scufundat în mijlocul lacului, cu călători cu tot. „Au fost facturate şi livrate două ambarcaţiuni RAE, de 35 de locuri, echipate cu motor Johnson 70 cai-putere, în contract fiind stipulat că trebuiau livrate două ambarcaţiuni cu motor Suzuki cu 70 cai-putere. Celelalte două bărci, de 50 de locuri, aveau motoare de 10 cai-putere, în loc de 90 de caiputere”, se arată în raport.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor ALPAB, Autoritatea Navală atenţiona instituţia că vaporaşele nu pot fi înmatriculate pentru că „ambarcaţiunile RAE de 35 de persoane pot transporta doar 10 persoane, iar cele de 50 de persoane au, de fapt, 25 de locuri”. Astfel, de un an şi şapte luni, cele patru ambarcaţiuni stau pe uscat fiindcă nu sunt înmatriculate.

Acest lucru trebuia făcut de Euronautica, în contract fiind stipulat chiar şi faptul că, „pentru fiecare zi de întârziere a înmatriculării, firma plăteşte penalizări de 1% din valoarea contractului”. Având în vedere că societatea avea termen să înmatriculeze vaporaşele până la 1 mai 2008, rezultă că are de plătit penalizări de aproximativ 5,4 milioane de lei. Adică de trei ori mai mult decât valoarea contractului. Reprezentanţii firmei au refuzat ieri să comenteaze acest subiect.Uniforme uitate în debara

În curtea ALPAB sunt probleme şi cu uniformele, nu numai cu vaporaşele. Cu toate că, în decembrie 2008, Administraţia a cheltuit 6.000 de lei pentru uniforme albe, personalul navigant este îmbrăcat la fel ca muncitorii necalificaţi de pe şantier: blugi vechi, cămaşă descheiată, şapcă. Hainele noi n-au fost îmbrăcate niciodată, fiind păstrate în depozit. Directorul Lacurilor, Radu Popa, s-a arătat neputincios: „Nu vor să le poarte. Ce să le fac?”.
Sus In jos
https://vaporase.all-up.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 298
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMier 18 Aug 2010 - 6:05

Sursa: inpoliticsPlimbarea cu vaporaşul pe lacul Herăstrău a reprezentat decenii de-a rîndul pentru bucureşteni şi nu numai, un punct important pe ordinea de zi a duminicilor, fără de care week-end-ul nu putea fi considerat reuşit. Puntea bătrînelor vase mai păstrează parcă amintirea paşilor de îndrăgostiţi din vremurile trecute. La bordul navelor „Otopeni”, „Dîmboviţa” ori „Băneasa” s-au îmbarcat, pînă acum, milioane de pasageri dornici de o „croazieră” fie şi de numai 40 de minute în largul lacului. Astăzi, această distracţie a fost surclasată de alte oportunităţi mai „trendy”, iar tinerii romantici au dispărut în era Internetului şi a „tehnologiei mobile”. Pentru bunicii dornici să-şi cîştige dragostea nepoţeilor, plimbarea cu vaporaşul pe Herăstrău rămîne încă un As în mînecă.

Regulament ca pentru cargouri
Nicolae Băcioiu, „nea Nicu” pentru prieteni, este căpitan de vas în cadrul Administraţiei Lacuri, Parcuri, Agrement şi are peste 26 de ani vechime ca marinar. Înainte de ’89 a condus vaporaşe pe Lacul Snagov, iar după Revoluţie s-a transferat pe Herăstrău. Îşi iubeşte cu patimă meseria, făcîndu-şi datoria cum se pricepe mai bine. Proaspăt vopsit, reparat, gătit ca o demoazelă, vasul abia aşteaptă să iasă în larg. L-am găsit pe nea Nicu la bord, meşterind de zor ceva pe lîngă cîrmă, făcînd ultimele probe. „Chiar dacă aceste vaporaşe par de jucărie, noi respectăm regulile şi chiar tradiţiile marinăreşti, ne zice „căpitanul”. Fiecare dintre membrii echipajului are îndatoriri specifice şi se comportă ca şi cum ar fi vorba de o navă obişnuită, în funcţie de situaţiile întîlnite: om la apă, incendiu, avarii, abandon. Dacă vasul s-ar scufunda, căpitanul este obligat să părăsească ultimul puntea.” Se zice despre marinari că au iubite în fiecare port. În cazul personalului navigant de pe Lacul Herăstrău, lucrurile stau altfel. „Ha!, Ha! Ha! Noi sîntem băieţi de familie, rîde poznaş, nea Nicu. De abia ne aşteaptă soţiile să venim acasă cu salariul. Singurele <<gagici>> de pe ruta debarcader sosire- plecare sînt casierele noastre, nişte fete de treabă cu care ne înţelegem bine.” George Bălan este mecanic pe acelaşi vas cu nea Nicu: „Noi ţinem un Jurnal de Bord în care sînt consemnate cu stricteţe toate datele referitoare la navigaţie, carburant, ulei, dar şi evenimentele din ziua respectivă, dacă este cazul. Viaţa de marinar pe lacul Herăstrău e frumoasă, mai ales vara şi primăvara. Avem program de la orele 10.00 la 20.00, e linişte, aer curat, fete drăguţe. Toamna şi iarna e mai greu pentru că vapoarele se duc la paturile de iernat, iar marinarii şi mecanicii încep reparaţiile. Avem totuşi o tristeţe în suflet: pe vremea lui Ceauşescu eram îmbrăcaţi în uniforme frumoase. Acum am primit de la primărie nişte salopete simple.”


Chiar dacă au peste 30 de ani vechime, vaporaşele, dotate cu motoare de tractor de 65 CP, adaptate pentru transportul fluvial, sînt considerate foarte sigure, pînă la ora actuală neexistînd nici un fel de incident legat de buna funcţioare a acestora. Sandu Jercăianu, un bătrîn lup de mare şi fost coleg la Institutul de Marină cu Traian Băsescu, ese ispector al ALPA Bucureşti. Cînd i se face dor de mare şi de cargouri se urcă într-unul dintre vaporaşele care traversează Herăstrăul şi trăgînd adînc un fum de ţigară îşi aminteşte prin ce pericole a trecut el de-a lungul vieţii de marinar. Pe vremuri i se zicea King Kong. Acum însă nu se mai luptă cu valuri înalte de 10 de metri, ci cu problemele legate de repararea vaporaşelor care trebuie să fie în perfectă stare, cu consolidarea şi curăţarea albiei lacului. „Oamenii noştri fac ce pot. Fundul lacului Herstrău s-a umplut cu mîl. Aici trebuie băgate nişte excavatoare care să scoată mizeria. Altfel, cu timpul vaporaşele se vor împotmoli şi nu vor mai putea naviga. Sînt probleme şi la maluri, au început să cedeze. Proiecte sînt, voinţă este, dar nu există fonduri.” Lacul Herăstrău are 77 ha şi în momentul de faţă este utilizat pentru agrement, sporturi nautice şi navigaţie. Cele patru vaporaşe vechi au fost recondiţionate în regie proprie şi cu ajutorul specialiştilor de la IMGB. Administraţia lacurilor mai dispune de peste 200 de bărci cu rame, hidrobiciclete şi două vase mai mici, Alpa 1 şi 2, cu cîte 12 locuri fiecare, construite la Galaţi. (Răzvan Mateescu)
Sus In jos
https://vaporase.all-up.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 298
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyLun 18 Oct 2010 - 21:44


Primăria Capitalei face cumpărături "de iarnă". Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti vrea să achiziţioneze o navă în valoare de 1,5 milioane de lei, potrivit Realitatea.net.

Deocamdată, reprezentanţii primăriei aşteaptă ofertele pentru nava de transport pasageri până în luna noiembrie. Ea trebuie să aibă o capacitate de 50 de locuri şi să poată fi amplasată pe lacul Herăstrău.

Investiţia a fost aprobată de la începutul anului de Consiliul General al Primăriei, iar directorul ALPAB, Radu Popa, susţine că nu este o invenţie sau o dorinţă personală ci este "o propunere pentru servicii de calitate
şi siguranţă a turiştilor şi bucureştenilor".

În prezent ALPAB are patru nave mai vechi de 30 de ani. Oficialii estimează că această investiţie va fi amortizată în următorii trei ani din vânzarea de bilete şi închirieri.


Aceste informatii sunt preluate de aici:

http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/primaria-capitalei-da---milioane-de-lei-pe-un-vaporas/sumar-articol/3339361/#lifr
Sus In jos
https://vaporase.all-up.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 298
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyLun 15 Noi 2010 - 8:14

Porturi turistice pe lacurile Herăstrău, Tei şi Floreasca, piscine, plaje verzi şi zone special amenajate pentru activităţi culturale. Aşa ar trebui să fie valorificată salba de lacuri a Capitalei, în următorii ani, în baza unui proiect, în valoare de 20 de milioane de euro (60% din sumă suportată din bugetul Capitalei şi 40%, din fonduri europene accesate prin programul operaţional-regional – REGIO), aprobat recent de consilierii bucureşteni.
Sursa: Răzvan Vălcăneanțu

Astfel, pe viitor, cei care vor urca pe un vapor acostat pe Lacul Herăstrău ar putea să facă o plimbare mult mai lungă decât în prezent, iar cei care au ambarcaţiuni mici vor putea ancora în 12 „porturi” special amenajate nu doar pe Herăstrău, ci şi pe lacurile Tei sau Floreasca.

Practic, ambarcaţiunile vor putea trece de pe un lac pe altul, după ce lucrările de amenajare a canalului navigabil şi a unei ecluze - prevăzute în proiect - vor fi finalizate.

Palatul Ghica, „legat” de Muzeul Satului

„În zona de nord a Capitalei există posibilitatea de a crea un circuit turistic, prin extinderea parcursului navigabil pe râul Colentina şi prin integrarea lacurilor Floreasca şi Tei în acest circuit. În prezent, parcursul navigabil al vaporaşelor turistice se limitează la arealul Lacului Herăstrău, cu toate că, între lacurile Floreasca şi Herăstrău există o ecluză funcţională, care permite trecerea vaporaşelor turistice. Posibilitatea extinderii acestui parcurs se va realiza prin amenajarea lacurilor Floreasca şi Tei şi construirea unei ecluze între aceste două lacuri”, au explicat specialiştii Administraţiei Lacurilor.

Edilii Bucureştiului au mai precizat că cele două lacuri nu au mai putut fi folosite pentru agrement în ultimii ani din cauza acumulărilor de depuneri şi a degradării malurilor şi a ecluzelor. Proiectul va fi promovat, folosindu-se notorietatea Parcului Herăstrău ( şi a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, situat pe malul Lacului Herăstrău”) - şi notorietatea Palatului Ghica, aflat la extremitatea estică a Lacului Tei.Sursa: http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/circuit-turistic-cu-vaporul-pe-lacurile-capitalei/sumar-articol/3509554/#lifr
Sus In jos
https://vaporase.all-up.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 298
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMar 7 Dec 2010 - 0:36

In doi ani, bucurestenii ar putea traversa Capitala cu vaporase, salupe sau telegondola - acestea sunt cateva dintre proiectele municipalitatii.

Pe malurile lacurilor Herastrau, Florea-sca si Tei vor fi amenajate sase porturi pentru ambarcatiuni, se arata intr-un proiect al Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB). Din Fundeni in Herastrau, traversarea se va face cu telegondola care va avea statii pe malurile lacurilor lacurilor Tei si Plumbuita. Proiectul apartine primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, si va fi facut in asociere cu Primaria sectorului 1. Edilii spun ca ambele proiecte se vor realiza cu finantare din fonduri europene.

'Realizarea proiectului va dura doi ani si prin ecluze se va ajunge din Herastrau in Lacul Tei, trecand prin Floreasca. Se va reface ecluza dintre lacurile Herastrau si Floreasca si se va realiza una noua care sa asigure trecerea in Lacul Tei', a anuntat, pentru gandul, directorul ALPAB, Radu Popa. Pe malurile lacurilor Tei si Floreasca vor fi amenajate sase porturi pentru ambarcatiuni si 12 debarcadere.

Aceasa stire a fost preluata de pe Mediafax.

Stirea este preluata de aici:

http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/bucurestiul-vrea-sa-devina-o-destinatie-pentru-turismul-de-weekend-cu-o-investitie-de--de-milioane-in-lacurile-capitalei-si-o-telegondola/sumar-articol/4281914/#lifr
Sus In jos
https://vaporase.all-up.com
raoul
Mesaje : 10
Reputatie : 4
Data de inscriere : 14/01/2011

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptySam 15 Ian 2011 - 11:27

Stie cineva ceva date despre bacurile de pe raul mures dintre judetele Arad si Timis.Am 2 atlase rutiere care imi indica ca se poate traversa muresul cu bacul in mai multe locuri.
Sus In jos
COLOR

COLOR


Mesaje : 15
Reputatie : 0
Data de inscriere : 10/09/2010
Varsta : 29
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMar 18 Ian 2011 - 3:07

Eu am gasit aici doua poze una veche si alta noua http://www.banaterra.eu/romana/bacuri-peste-raul-mures si inca ceva aici http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-7675756-bacul-peste-mures.htm , banuiesc ca nu mai exista astazi vreun bac care sa traverseze Muresul. Este doar o parere de a mea!
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL


Mesaje : 490
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/08/2010
Varsta : 49
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMar 18 Ian 2011 - 3:11

Eu stiam ceva de construirea unui pod in apropiere de Arad peste Raul Mures.
http://www.deutschsanktpeter.de/fileadmin/user_upload/Dokumente/Pod_peste_Mures_intre_Pecica_si_Secusigiu.pdf
Sus In jos
raoul
Mesaje : 10
Reputatie : 4
Data de inscriere : 14/01/2011

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyVin 21 Ian 2011 - 10:29

Pe lacul Snagov circula un vas numite ,,Leader'' mai bine zis un vaporas ?
LLT
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL


Mesaje : 490
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/08/2010
Varsta : 49
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyLun 24 Ian 2011 - 4:36

raoul a scris:
Pe lacul Snagov circula un vas numite ,,Leader'' mai bine zis un vaporas ?
LLT

Da raoul. Apartine Domnului Tofan. Eu m-am plimbat cu el. Este un vapor etajat de lux, pentru croaziera si pentru traversarea pe insula unde se afla Manastirea Snagov. Vaporul a fost unul din cele doua care a apartinut sotilor Ceausescu, insa a fost modernizat din radacini, acum pare deja mai mult decat nou. Eu cand am mers cu el, a oprit in larg si la parter am fost invitati sa stam la masa unde ni s-a oferit cele mai alese si gustoase mancaruri. Eu am fost cu acest vaporas LEADER pe 21 noiembrie nu mai stiu anul, parca 2005 cand era hramul la Manastirea Snagov si a fost invitat si Prea Sfintitul episcop Ciprian Campineanul.
Sus In jos
BOSEL

BOSEL


Mesaje : 27
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Varsta : 34
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyLun 24 Ian 2011 - 15:37

Am gasit eu o poza pe internet cu vaporasul LEADER poza am preluat-o de aici:

http://www.leader-snagov.ro/photogallery.htmlINFORMATII GENERALE 2


LLN LLN LLN LLN
Sus In jos
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 298
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMar 8 Mar 2011 - 0:44

Bucurestiul vrea sa devina o destinatie pentru turismul de weekend cu o investitie de 20 de milioane in lacurile Capitalei si o telegondola

Mediafax | 07.12.2010

In doi ani, bucurestenii ar putea traversa Capitala cu vaporase, salupe sau telegondola - acestea sunt cateva dintre proiectele municipalitatii.

Pe malurile lacurilor Herastrau, Florea-sca si Tei vor fi amenajate sase porturi pentru ambarcatiuni, se arata intr-un proiect al Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB). Din Fundeni in Herastrau, traversarea se va face cu telegondola care va avea statii pe malurile lacurilor lacurilor Tei si Plumbuita. Proiectul apartine primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, si va fi facut in asociere cu Primaria sectorului 1. Edilii spun ca ambele proiecte se vor realiza cu finantare din fonduri europene.

'Realizarea proiectului va dura doi ani si prin ecluze se va ajunge din Herastrau in Lacul Tei, trecand prin Floreasca. Se va reface ecluza dintre lacurile Herastrau si Floreasca si se va realiza una noua care sa asigure trecerea in Lacul Tei', a anuntat, pentru gandul, directorul ALPAB, Radu Popa. Pe malurile lacurilor Tei si Floreasca vor fi amenajate sase porturi pentru ambarcatiuni si 12 debarcadere.

Aceasa stire a fost preluata de pe Mediafax.

sursa: http://www.newz.ro/stire/116100/bucurestiul-vrea-sa-devina-o-destinatie-pentru-turismul-de-weekend-cu-o-investitie-de-20-de-milioane-in-lacurile-capitalei-si-o-telegondola.html
Sus In jos
https://vaporase.all-up.com
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 298
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMar 8 Mar 2011 - 0:49

Administratia Parcurilor a castigat plata penalitatilor Recomanda pe E-mail


Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a castigat in instanta plata penalitatilor pentru neinmatricularea la timp a patru ambarcatiuni, in procesul pe care l-a deschis impotriva SC Euronautica Motors SRL.


Sursa: Razvan Valcaneanțu

EVZ a prezentat, la jumatatea lui 2009, cum ambarcatiuni platite cu 1,4 milioane de lei stau la mal fiindca nu corespund normelor.

Fosta conducere ALPAB a achizitionat patru ambarcatiuni de la Euronautica si aceasta s-a angajat prin contract sa le inmatriculeze la Autoritatea Navala Romana. Autoritatea a refuzat insa inmatricularea ambarcatiunilor, deoarece Euronautica a livrat ambarcatiuni cu alte caracteristici tehnice decat cele prevazute in contract.


Din aceasta cauza, ambarcatiunile trebuie modificate din punct de vedere tehnic pentru a le creste stabilitatea si pentru a putea transporta numarul de persoane in conformitate cu dispozitii contractuale.

Pe motiv ca termenul limita de inmatriculare a ambarcatiunilor a fost 1 mai 2008, prin sentinta nr. 535/9.02.2011, instanta a dispus obligarea Euronautica la plata penalitatilor de intarziere in cuantum de 1% pe zi din valoarea contractului de la 1 mai 2008 pana la indeplinirea obligatiei de inmatriculare. Valoarea contractului este de 1.190.692 lei, plus TVA (19% la vremea respectiva) actiunea a fost inregistrata la data de 30 noiembrie 2009.

Sentinta poate fi atacata cu recurs

Sentinta poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare, iar potrivit sentintei Tribunalului Bucuresti, prejudiciul ALPAB urmeaza a fi recuperat prin plata de catre Euronautica Motors a penalitatilor de intarziere.

EVZ a prezentat, la jumatatea lui 2009, cum de doi ani, ambarcatiuni platite cu 1,4 milioane de lei din bani publici stau la mal fiindca nu corespund normelor. In tot acest timp, bucurestenii se plimbau cu vaporase vechi de peste 30 de ani, chiar daca Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a cumparat, in decembrie 2007, patru ambarcatiuni nou -noute care trebuiau sa circule pe Herastrau.


Sursa: http://stiri.rol.ro/administratia-parcurilor-a-castigat-plata-penalitatilor-pentru-neinmatricularea-la-timp-a-patru-amba-684382.html
Sus In jos
https://vaporase.all-up.com
BOSEL

BOSEL


Mesaje : 27
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Varsta : 34
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyVin 1 Apr 2011 - 2:47

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, subordonată Municipalităţii, va participa, la Romexpo, până pe 3 aprilie, la cea de-a 25 ediţie a Târgului de Turism al României. Instituţia va oferi, la tombolă, 50 de permise de acces pentru plimbări pe lacul Herăstrău, valabile în mai-septembrie 2011. Specialiştii instituţiei au amenajat, la standul 9B din Pavilioanul Central, un miniparc ce adăposteşte un „marinar verde” realizat dintr-o plantă ornamentală.

Sursa : Ziarul Ring


http://www.ziarulring.com/stiri/26050/castiga-plimbari-cu-vaporasul-in-herastrau/
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL


Mesaje : 490
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/08/2010
Varsta : 49
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyJoi 21 Apr 2011 - 22:22

In duminica Floriilor, Duminica 17 aprilie 2011 au circulat pentru prima oara in acest an vaporasele pe Lacul Herastrau.
Sus In jos
MARIAN

MARIAN


Mesaje : 34
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/08/2010
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyDum 22 Mai 2011 - 5:26

O stire de care nu sunt prea sigur. Cica s-ar fi pus din nou in folosinta ecluza dintre Lacurile Herastrau si Floreasca.
Sus In jos
iordache32

iordache32


Mesaje : 1
Reputatie : -2
Data de inscriere : 15/07/2011
Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: parere personala   INFORMATII GENERALE EmptyVin 15 Iul 2011 - 7:10

BOSEL a scris:
Am gasit eu o poza pe internet cu vaporasul LEADER poza am preluat-o de aici:

http://www.leader-snagov.ro/photogallery.html


sunt aproape sigur ca a fost unul din vapoarele lui Ceausescu ce se numea ,,Snagov-1" sau ,,Snagov-2" pentru ca au fost 2 si aveau cate 2 motoare Volvo-Penta iar timoneria era ceva de vis ...
INFORMATII GENERALE 2


LLN LLN LLN LLN
Sus In jos
BOSEL

BOSEL


Mesaje : 27
Reputatie : 0
Data de inscriere : 04/08/2010
Varsta : 34
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyVin 12 Aug 2011 - 5:34

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), ii invita pe iubitorii sporturilor nautice la Debarcaderul Central, de la ora 09.00, pe 15 august 2011 pentru a sarbatori impreuna Ziua Marinei Romane. Prima actiune va fi ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz in prezenta garzii de onoare si a fanfarei militare, apoi va avea loc o slujba de comemorare a marinarilor cazuti la datorie. Parada vaporaselor si lasarea la apa a ancorei de flori sunt urmatoarele evenimente din program, apoi vizitatorii sunt asteptati la plimbari gratuite cu vaporasul si la concursuri.
"In aceasta zi speciala pentru marinarii romani vom sarbatori pe lacul Herastrau devotamentul si pasiunea cu care acestia si-au dus la indeplinire misiunile. Ii asteptam cu drag pe toti cei care vor dori sa ne fie alaturi la acest eveniment", a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Sursa cancan
Sus In jos
Dobrogea-34

Dobrogea-34


Mesaje : 7
Reputatie : 0
Data de inscriere : 15/05/2011

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyJoi 22 Sept 2011 - 11:30

Comunicat de presa de pe site-ul ALPAB:


http://www.alpab.ro/comunicat-Lansare-la-apa-nava-Bucur__69


Primăria Municipiului București, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, a lansat la apă nava Bucur, astăzi 18.09.2011, la Debarcaderul Central (Pavilion H).

Este o navă de pasageri de tip catamaran, pentru agrementul pe Lacul Herăstrău, achizitia acesteia fiind aprobată de Consiliul General al Municipiului București în 2010.

„ ALPAB are în prezent în dotare 4 nave, care au peste 30 ani vechime uzate atât fizic , cât și moral. Aceasta investitie va fi amortizată în trei ani din vânzarea de bilete și închiriere. Așa cum am promis, dorim sa oferim bucurestenilor ambarcatiuni pe care se simt in siguranță și să le oferim condiții civilizate”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Cu o capacitate de 50 locuri, nava Bucur atinge o viteză de croazieră de 16 km/h. Pentru confortul pasagerilor sunt disponibile două grupuri sanitare (unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusă) și o instalație de climatizare care deservește salonul și timoneria. De asemenea, nava este prevăzută cu o instalație audio-video și una de supraveghere video a navei. Propulsia catamaranului va fi asigurata de doua motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungime acesteia este de 17,30 m, iar lățimea de 5,60 m.

Tarifele vor fi menținute la acelși nivel, astfel încât bucureștenii vor plăti pentru o plimbare cu nava Bucur: 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL


Mesaje : 490
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/08/2010
Varsta : 49
Localizare : BUCURESTI

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE EmptyMar 30 Apr 2013 - 9:19

Maine 1 mai 2013 se deschide sezonul de plimbare cu vaporasele pe Lacul Herastrau. Prima zi, plimbarile cu vaporasele vor fi gratute http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/plimbari-gratuite-cu-vaporasul-de-1-mai-in-parcul-herastrau-din-bucuresti.html

In perioada minivacantei dintre 1 mai si sarbatorile pascale, programul de functionare al debarcaderului va fi intre orele 12.00 si 20.00.
Tot incepand din 1 mai se deschide si strandul Giulesti din Capitala.
Pana pe 5 mai, bucurestenii sunt asteptati si in Parcul Cismigiu, la evenimentul "Traditii si Flori de Sarbatori", unde mestesugari din toate regiunile tarii au pregatit pentru vizitatori podoabe lucrate manual, bunatati specifice sarbatorilor si aranajamente florale.
Sus In jos
Continut sponsorizat

INFORMATII GENERALE Empty
MesajSubiect: Re: INFORMATII GENERALE   INFORMATII GENERALE Empty

Sus In jos
 
INFORMATII GENERALE
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
VAPORASE SI BARCUTE DE AGREMENT :: DIVERSE :: ALTE ASPECTE-
Mergi direct la: